Tilliden og magten

Om at lede og skabe værdi gennem tillid

Af Niels Thygesen, Steen Vallentin og Sverre Raffnsøe (Børsens Forlag, 2008)

Tilliden og magten handler om, hvordan man udøver ledelse baseret på tillid til sine medarbejdere. Bogen tager denne udfordring op og demonstrerer tillidens store muligheder – både med henblik på bundlinjen, når det gælder private virksomheder, samt effektivisering og udvikling af ydelser, når det gælder offentlige organisationer.

Bogen viser, at ledelse der baserer sig på tillid, med fordel kan indeholde tre pligter: pligten til at give, pligten til at modtage og pligten til at orkestrere denne udveksling. Pligten til at give og modtage, kalder forfatterne for gaveøkonomi. Gaveøkonomien åbner for en eksplosiv merværdi, der består i, at et enkelt bidrag til et netværk af medarbejdere og andre organisationer, kan aktivere hele netværkets bidrag den anden vej.

I bogen forklarer forfatterne, hvordan mange moderne ledelsesformer er baseret på en klassisk og tillidsfjendtlig magt. Det skal der laves om på. Og det er nødvendigt, fordi de står i direkte kontrast til den store udfordring, som ledere i dag skal tackle, nemlig at lede gennem frihed, fordi medarbejdere udmærket kan tænke selv.

(tekst fra boghallen.dk )

Bestil bogen her.

 

OM MEDFORFATTERNE

Niels Thyge Thygesen, Ph.D, er lektor på institut for Ledelse, Politik og Filosofi på Copenhagen Business School.

Steen Vallentin, Ph.D., er ligeledes lektor på Institut for Ledelse, Politik og Filosofi på Copenhagen Business School.